Yoga online? Op facebook start ik binnenkort met wat kortere do-in yoga video’s. Hopelijk verlaagt het de drempel voor je om elke dag do-in te doen. Want liever elke dag 5 minuten dan iedere week een uur. Je hoeft de deur dus niet meer uit met do-in yoga online.

Interesse in yoga online?
Ga dan naar facebook en hou de do-in pagina in de gaten. Wil je weten wat je kunt verwachten van de do-in yoga video’s? Bekijk de introductie video.

En vergeet dit niet
Do-in doe je rustig en ontspannen. Er is geen competitie. Er is geen leeftijdsgrens. Iedereen kan de oefeningen op zijn of haar manier doen. Do-in voer je uit in gemakkelijk zittende kleding.

Kies oefeningen uit die je prettig vindt. Wees geduldig en lief voor jezelf. Raak niet gefrustreerd als een oefening niet lukt. Neem de tijd om de oefeningen eigen te maken. Begin met de oefeningen die je zelf het meest eenvoudig vindt. Doe niks met tegenzin. Dan wordt het oefenen ook steeds leuker en ga je vanzelf meer behoefte krijgen aan andere meridiaan oefeningen.

Probeer regelmatig te oefenen: liever elke dag vijf minuten dan elke week een uur. Alleen dan merk je verandering en verbetering in je lichaam. Heb je chronische klachten, wees dan extra voorzichtig. Heb je last van duizeligheid, sla dan oefeningen over waarbij je voorover hangt.

De vuistregel is: adem bij de beginpositie in door je buik, adem bij de strekking uit. Dat is ook het principe van loslaten. Bij elke uitademing laat je los. Je zult ook merken dat je bij de uitademing steeds verder kunt strekken. In principe probeer je de meeste strekkingen ongeveer twee minuten vol te houden. Een beetje pijn mag. De stijfheid verdwijnt vanzelf.

Een andere regel is: begin altijd bij de makkelijke kant (de kyo kant). Deze kant strek je wat langer dan de moeilijke kant (de jitsu kant). Zo verdeel je de energie in het lichaam en zul je merken dat de stijve kant steeds soepeler wordt.

Ga weer voelen
Luister naar je lichaam en ga weer voelen! Voel eens wat er gebeurt als je een kant van het lichaam hebt gestrekt. Voelt het warmer? Tintelt het?