Winter !


Het is winter. Dat betekent dat je goed moet zorgen voor de meridianen van blaas en nier. Ze geven je energie maar in de winter moeten ze extra hard werken. Neem je zelf niet genoeg rust dan put je ze uit. En zij putten jou uit. De blaasmeridiaan regelt de opslag en uitscheiding van vloeibare afvalstoffen, zoals urine. Hij is verbonden met de hersenen, het autonoom zenuwstelsel en de hypofyse. Een evenwichtige blaasmeridiaan geeft moed, creatieve mogelijkheden en innerlijke kracht. Is de blaasmeridiaan uit balans dat is het autonoom zenuwstelsel gespannen. Je voelt je angstig en rusteloos. Je kan blaasklachten hebben en last hebben van je knieën. Kramp in je benen en een strak gevoel aan de achterkant van je benen komen vaak voor.

De nieren zijn onze oerbron. De niermeridiaan heeft te maken met wilskracht en het vermogen om vooruit te komen in het leven. De niermeridiaan helpt merg te vormen voor de hersenen, ruggengraat en botten. Heb je last van angstgevoelens en rusteloosheid? Maak je je druk om kleine dingen? De niermeridiaan kan uit balans zijn. Ook onderrugklachten, gehoorproblemen, haaruitval, het vasthouden van vocht, problemen met plassen, vermoeidheid, duizeligheid en struikelen komen voor.

Neem rust. Drink veel water. Wandel in de natuur. Eet warm voedsel. Vooral kool en wortelen, deze winterse producten hebben een verwarmende werking op ons lichaam en dat hebben we juist nu nodig.

Strek de blaasmeridiaan.

winter, blaasmeridiaan, niermeridiaan, do-in yoga, meridiaan oefeningen, online yoga, yoga online